Pre i posle

U zadnjih godinu dana u saradnji sa veterinarskom ambulantom izlečili smo veći broj napuštenih životinja i većinu od njih udomili.

Neke od nasih zivotinja:


 Čeda (ulicni pas muzjak oko godinu dana star)
Nadjen je sa slomljenom nogom , teskom upalom pluca i opstom iscrpljenoscu . Zbog povrede skocnog zgloba  i loma kosti vise od 3 meseca nije mogao da koristi zadnju sapu , ali se sada oporavio u potpunosti. Udomljen je kod Tanje Ostojic.
 ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

 
Vanja ( domaca mačka , ženka )
Malo mačence, nađeno sa tečkom infekcijom očiju, potpuno slepo. Sada je funkcija oba oka u potpunosti povracena.  Maca je udomljena kod Dragane. 


~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
 Maša je živela na ulici. Od slabašnog , tužnog šteneta porasla je u lepoticu .
Udomljena je kod Ane u Beogradu
     


~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~Čupka (domaća mačka, ženka )
Maca nađena sa pocepanim trbušnim zidom tj kilom, operisana, oporavljena. Udomlljena kod Lane u Beogradu. 


~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~Vukašin (ulicn pas , muzjak)
Nadjen kao štene sa teškim oblikom rahitisa. Uspešno opravljen,udomljen kod Jelene u Beogradu.


~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Dugi  (ulični pas, mužjak, 6 godina, izuzetno druželjubiv, voli decu)                 
Najverovatnije je stradao od automobila. U pitanju je bio složen prelom obe kosti, izvađeno je  dosta krhotina kosti i falio je deo  oko 2,5cm koji se vremenom popunio. Još uvek je na oporavku i lecenju, jer je mišic u potpunosti atrofirao zbog dugog nekorišćenja šape


       
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~


   Maja (napušten pas, ženka stara oko 2 godine)spasena sa Zlatibora, imala je iščašenje kuka i piometru . Operisana, ozdravila i sada je udomljena u Beogradu, Kaludjerica.
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Deki  (ulični pas star preko 13 godina)
Nadjen u Zemunu u izuzetno teškom stanju, nije mogao da ustane od opšte iscrpljenosti . Opravljen i poslednje mesece života je živeo kod Slavice u Lebanama,  srećan i sit u toplom domu. Na žalost umro je iznenada,  najverovatnije od srčanog udara.


~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
 

   Flekica
Nađen sa kožnim oboljenjem, demodikozom, koja je zahvatila celo telo. Izlečen je u potpunosti.  ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Toy
Mešanac retrivera , nađen sa povređenim repom. Morao je da se amputira.Zbog povrede karlice imace trajne posledice u vidu neosetljivosti zadnjeg dela tela. Udomljen kod Jasne   u Novom SAdu~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Nero
Mešanac, nađen u Šumicama vezan za drvo. Ima slomljenu zadnju šapu i kost je pogresno srasla. Procena veterinara je da je operacija suvisna obzirom da se normalno krece. 
 
    ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

  

Borka
Ženka šarplaninca doneta sa Zlatibora je imala povređenu prednju šapu i odsečeno zadnje stopalo. Sve smo učinili za oporavak Borke, nažalost došlo je do neočekivanih problema sa unutrašnjim organimai uginula je. Romeo, njen verni pratilac, je srećno udomljen kod Jane Grujić  u Beogradu.
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Sima
Nadjen je sa slomljenom butnom kosti. Uspesno se  oporavio  . naknadno je dobio jaku infekciju i takodje je izlecen. Sada ceka na dom.~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~`


Dobrica je star pas koji je pronadjen potpuno izgladneo , sa koznim oboljenjem zbog kog mu je opala dlaka  , hronicno neuhranjen.Posle oporavka u pansionu , udomljen je u Pancevu kod Milene i njene mame.
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Maki je pas koga je udario auto , ima povredu kičme i kolena , i metak od vazdušne puške u kičmi.
Kad je nadjen bio je nepokretan ,sada trci , juri , ne moze da miruje.
                                                             

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Milivoje je macorcic , nadjen sa obe polomljene prednje noge , hodao je na laktovima , kilom i bez gornjih kapaka. Sad se potpuno oporavio , postao je prava dosadna maza predilica . Ostalo je samo da se operisu oci kako bi se kapci koliko toliko sredili  jer ne moze potpuno da zatvori oci